ART I NATURA

Vídeo sobre l’artista visual Sergi Quiñonero

La natura sempre ha estat un element recurrent a l’obra de Sergi Quiñonero, però des que es va traslladar de Barcelona a les muntanyes de Prades, va esdevenir un component indispensable en tota la seva obra.

Va compartir amb nosaltres un temps magnífic, al seu espai vital i creatiu, al costat de la Riera dels Marmellans, presentant la natura com a font d’inspiració del seu treball i alhora, còmplice dels seus processos. Parteix d’una visió horitzontal, mai de superioritat, fins i tot prescindible a l’hora de definir el paper de l’ésser humà al món natural. L’artista manifesta la seva preocupació davant l’avenç inexorable de l’activitat humana, que degrada el paisatge i fins i tot l’encapsula, trencant així el curs natural de l’entorn.

Ens vam demorar tot observant una aranya acatxant sota un full, el paper de l’aigua com a constructora d’espais, revelant que l’ésser humà és una ínfima part de la natura, de la qual formen part com a teloners dels veritables protagonistes d’aquest gran concert que és la vida.

Amb Sergi Quiñonero, els silencis són tan reveladors com les paraules, llavors d’aglà que es prendran el seu temps per créixer i desplegar la seva naturalesa.

*Més sobre Sergi Quiñonero amb Cultura Verda: Taller d’Art i Natura · Presentació: Anella Verda.

*Sergi Quiñonero ha participat en les dues col·lectives organitzades per Cultura Verda el 2021 a la Mostra d’arts visuals i el 2022 a Physis.

Skip to content