UNA PETJADA AL BOSC

Vídeo sobre l’artista visual Núria Rion

En “UNA PETJADA AL BOSC”, explorem l’univers artístic de Núria Rion, una artista que es submergeix en la natura per a inspirar-se i reflexionar sobre la relació que tenim amb el nostre entorn. A través de les seves obres, Núria aborda la degradació del patrimoni natural i la cultura rural, posant en relleu la importància de preservar aquests valors.

La seva feina se centra en la fascinació pels espais buits i abandonats, aquells que conserven la petjada humana i amaguen una història que encara no s’ha escrit. Núria s’acosta a aquests indrets utilitzant diverses tècniques artístiques, com ara el dibuix, la fotografia, la pintura i l’ús d’arxius, establint una connexió amb aquests espais abans que desapareguin per sempre.

Per a Núria, el contacte directe amb l’entorn és essencial, ja que transforma el procés creatiu en una experiència enriquidora i íntima. Els seus treballs es nodreixen de petites accions que transcorren en el temps, sigui sobre la superfície d’una fusta, un paper, una pedra o l’entorn en si mateix.

A través d’aquest recorregut per la seva obra i percepció de la natura, Núria Rion ens convida a reflexionar sobre com ens relacionem amb el que ens envolta i els canvis constants que es produeixen al nostre voltant. Així, “UNA PETJADA AL BOSC” ens mostra una artista compromesa amb la preservació del patrimoni natural i cultural, una veu que ens recorda la necessitat de ser conscients i respectuosos amb el nostre entorn.

*Núria Rion ha participat a la Mostra d’arts visuals 2021 i a Physis 2022 de Cultura Verda.

Skip to content