Presentació del llibre: Procesos creativos

de Rufino Mesa

8 de maig del 2021

Teatre Magatzem

Procesos creativos: Buscar en la naturalesa va donar forma al llibre Veure i pensar, del seu desenvolupament posterior va néixer La realitat estètica i d’observar el món com una amable epifania he trobat l’amable manera de viure. De l’exuberant bellesa del món, sempre en procés de canvi, matriu en gestació permanent, han aparegut sobre el paper els processos creatius (1975-2020).

És un text que tracta les motivacions que m’han portat a construir l’obra com a escultor, i relata les troballes i defineix les preocupacions en el taller. Descriure els procediments de recerca, les felices trobades observades, m’han ajudat a ordenar les idees, a veure i a pensar.

També he pogut construir la imatge de l’Anell de pedra (el pacte en La Comella), i així teixir l’hermenèutica dels processos creatius, entre ells, l’escultura sense ornament en la naturalesa i el text que aquí presento amb una certa dosi de llibertat.

Cultura Verda va fer un vídeo sobre Rufino Mesa i La Comella que el pots veure aquí

Rufino Mesa Vázquez va néixer el 13 de febrer de 1948 a la Vall de Santa Ana (Badajoz). Escultor, professor, dibuixant i escriptor.
Estudia Delineació i posteriorment es llicencia en Belles arts per la Universitat de Barcelona (1976); també realitza estudis d’Història de l’Art en la Facultat de Geografia i Història, a més de cinema i televisió en l’Institut del Teatre de la mateixa ciutat. En 2006 obté el doctorat amb un excel·lent cum laude per la Universitat de Barcelona. Tesi doctoral: Anell de pedra (1997-2006). Va ser director de l’Escola Taller d’Art de Reus entre els anys 1980 i 1990, i professor d’escultura en la mateixa escola. En 2014 va acabar el seu trajectòria com a professor de fotografia en l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.

Actualment viu a La Comella, un recinte escultòric i natural fet i escolpit per l’artista.

Comella, Escultura i Naturalesa (CEN), és un parc d’escultures en un bosc mediterrani, una proposta culturalque uneix art contemporani i naturalesa, un work in progress que conté elements finalitzats al costat d’unsaltres en construcció. Al parc d’escultures la mà del temps i la naturalesa s’encarreguen d’acabar el projecte.

Skip to content