ORNITHOGRAPHIES

Dijous, 9 de novembre a les 18,30 h

Xavi Bou

Xerrada i presentació del seu llibre: Ornithographies

Médol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona

Mostrant la bellesa oculta del vol de les aus és el tema principal d’Ornitografies, un recull fotogràfic rigorós i ple de bellesa de Xavi Bou que ens complau presentar des de Cultura Verda.

Xavi Bou, Ornithographies

Xavi Bou (Barcelona 1979) es va deixar encisar per la natura i en especial amb les aus des de ben petit, tot observant-les amb son avi passejant pel delta del Llobregat. No és estrany que aquest deler de la infantesa es convertís anys més tard en la seva passió reflectida en la fotografia.

“…El projecte va néixer de la inquietud per captar aquells moments que passen desapercebuts i de l’ interès per qüestionar els límits de la percepció humana. La meva intenció va ser plasmar en un únic espai de temps les formes que generen les aus en volar, fent visible l’invisible. No obstant això, Ornitografies s’allunya de l’anàlisi purament científica del moviment que proporciona la cronofotografia, un gènere que van dur a terme al segle XIX fotògrafs com Eadweard Muybridge i Étienne-Jules Marey.

La meva mirada evita ser invasiva alhora que rebutja l’ estudi fred de la forma, aportant, al seu lloc, imatges de formes orgàniques per tal d’estimular la imaginació. Tecnologia, ciència i creativitat s’ ajunten per crear imatges suggerents que mostren la sensualitat i bellesa del moviment de les aus a la vegada que proporcionen les pistes per als que volen identificar-les i / o reconèixer-les...” Xavi Bou.

Més sobre Xavi Bou: https://xavibou.com/

Skip to content